HTML

Polcológia

Lassan kifelé egy hivatásból...

Friss topikok

Lám, ma már a Magyar Rádió is foglalkozott a könyvtárakból való könyvlopással, könyvrongálással.

A  Kossuth Rádió Közelről című műsorában az imént Bősze Ádám zenei antikvárius (nem mellesleg a Bartók Rádió kiváló műsorvezetője) volt az interjúalany, aki jó pár könyvlopási, könyvrongálási esetet mondott el részletesen.

Saját antikváriusi gyakorlatából azt idézte, amikor – kb. két éve - egy pécsi zeneszerző, Lickl György kottáját vásárolta meg valakitől, és a halványan látszó bélyegzőből (amit későn vett észre) következtetett a tulajdonos (pécsi püspöki) könyvtárra. Fölhívta őket, nagyon örültek, és biztosították arról, hogy elmennek hozzá a kottáért. Azóta sem jelentkeztek L

Bősze Ádám amellett, hogy a könyvkereskedői etikai kódexben foglaltakat idézte, szólt a könyvtárosok felelősségéről is, például arról, hogy ha lett volna az általa említett értékes nápolyi könyvben könyvtári tulajdonbélyegző, talán nehezebben tüntették volna el.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polcologia.blog.hu/api/trackback/id/tr245011889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása